Köpvillkor


Följande villkor gäller vid beställningar som görs av dig som kund på vår hemsida.

Genom att lägga en beställning på www.katyproducts.com/sverige godkänner du villkoren som anges i följande dokument.


1. Kontakt uppgifter

Katyproducts.com

Gamlestads torget Göteborg

E-post: info@katyproducts.com

Mobilnummer: 0736856998


2.Kundservice och tillgänglighet 

Mobilnummer: 0736856998

Öppet dygnet runt

E-post: info@katproducts.com


3.Beställning

De priser som anges på www.katyproducts.com.

 Pris för våra olika leveranssätt anges klart och visas tydligt på vår hemsida. När lägger du en order skickas en orderbekräftelse till dig via mail.   Erbjudandekoder kommer vi skicka till dig som kund via mail och du kan använda när du handlar. 


4. Kundservice

Kontakta oss om du har frågor angående din beställning. Ring kundservice på telefon +46736856998 dygnet runt eller skicka ett mail till: info@katyproducts.com. Katyproducts har som målsättning att svara på mail inom 48 timmar Om detta inte är möjligt meddelas kunden om när vi kan återkomma med ett svar.


5.Leverans

Vi levererar varor inom Sverige. Vid beställning till hemadress tillkommer en fraktkostad på 70 kr inklusive moms. Vi försöker alltid att leverera ditt paket inom 3-7 arbetsdagar efter att vi mottagit betalningen. Om vi mot förmodan inte kan leverera varan inom skälig tid har kunden rätt att häva köpet, detta gäller även specialbeställningar.  

Utlämningsställe aviseras via e-post eller sms. 

Vid avhämtning i såväl butik som hos ett postombud krävs uppvisande av giltig legitimation. 

Om leverans eller avhämtning försenas genom att du på orimliga grunder vägrar ta emot försändelsen eller om du inte inom två veckor efter vårt första leveransförsök till dig accepterar leveransen eller hämtar produkten, har vi rätt att inte längre erbjuda leverans eller avhämtning av produkten och meddelar dig att vi omedelbart häver avtalet. 

I sådant fall kommer vi återbetala köpsumman till dig eller till ditt kredit- eller betalkortsföretag.

Vi förbehåller oss rätten behålla ett belopp på 80 kronor för administrationskostnader som uppkommit för oss på grund av ej uthämtad beställning. 

Skulle vi behöva delleverera skickar vi resterande varor till dig så snart de kommer in, utan att du behöver göra något och utan någon extra fraktkostnad.

Vid frågor kontakta vår kundservice på telefon 0736856998 eller via mail  info@katyproducts.com


6. Återbetalning

Vi gör din återbetalning inom 14 dagar från det att din retur/reklamation inkommit eller är tillbaka skickad via post och är godkänd. Återbetalning sker alltid till samma betalsätt som använts i originalordern. Hela beloppet på varan återbetalas inklusive frakt. Returfrakt står du som konsument för. Vid godkänd reklamation ersätts returkostnaden.


7.Byte och Öppetköp

Öppetköp och bytesrätt gäller plomberad vara i upp till 14 dagar mot kvitto. Gäller inte presentkort, reavaror eller specialbeställningar. Bytesrätt gäller i valfri, Om justering gjorts, t ex kortning av länk, gäller varken öppetköp eller byte även om varan är oanvänd i övrigt. Var uppmärksam på att butikernas varumärkessortiment kan variera vid byte i butik.

Återbetalning vid retur sker alltid med samma betalsätt som användes vid köpet.

 

8.Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen har konsumenten rätt att ångra sitt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från det att kunden tagit emot varan. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp genom att meddela katyproducts detta inom 14 dagar från det att du eller ett ombud till dig tagit emot den beställda varan.

Ångerrätt gäller plomberad vara i upp till 14 dagar mot uppvisande av kvitto. Ångerrätten gäller inte percentkort och rea.


Meddela oss angående din retur genom att fylla i och skicka med returformuläret på vår hemsida tillsammans med dina produkter. Varan ska skickas i retur inom 14 dagar och ska vara plomberad, i originalförpackning och vara väl emballerad. All retur per post bekostas av kund. 

Konsumenten har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då vi mottagit meddelandet. Konsumenten kan dock få vänta till dess att varan har kommit åter eller till dess kunden har lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först. Återbetalning vid ångerrätt sker alltid med samma betalsätt som köpts.